Dakreparatie of dakrenovatie? Lees hier de beste keuze!

Jouw dak is toe aan vernieuwing, maar op welke manier pak je dit aan? Oftewel kies je voor een dakreparatie of een dakrenovatie. De verschillen zijn subtiel, maar zeker aanwezig. Wil je weten wat de beste keuze is? Lees dan verder. 

Voordelen van een dakrenovatie 

Bij een dakrenovatie gaat het over het vernieuwen van een deel, of een heel dak. Dit kan betekenen dat alleen een deel van de dakbedekking vervangen moet worden, de volledige dakbedekking of de dakbedekking en dakconstructie. 

Voordelen 

  • De waarde van de woning stijgt. Eigenlijk altijd wanneer je iets aan je woning vernieuwd betekent dit dat de waarde stijgt. Bij een dakrenovatie is dit ook het geval. Bij het verkopen van de woning zul je dit dan ook merken. 
  • De uitstraling van de woning gaat vooruit. Een kapot dak is niet alleen vervelend omdat het lekkages kan veroorzaken, maar het is vaak ook niet appetijtelijk. Door een renovatie uit te voeren kun je de uitstraling verbeteren. 
  • Je kunt meteen extra klussen laten uitvoeren. Wil je zonnepanelen laten plaatsen? Of je dak isoleren? Dan kun je dit gemakkelijk tijdens een dakrenovatie uit laten voeren. Op deze manier hoeft het dak maar één keer aangepakt te worden. 

Voordelen van een dakreparatie 

Bij een dakreparatie gaat het om het onderhouden van het dak en het algemeen verbeteren van het dak. Wanneer er schade aan het dak is kun je het beste zo snel mogelijk aan de bel trekken om meer schade en lekkages te voorkomen. 

Voordelen 

  • Onderhoud. Het onderhouden van een dak is ontzettend belangrijk, en het repareren van kleine beschadigingen is hierbij een effectief onderdeel. Vaak komen deze beschadigingen naar voren bij een dakinspectie. 
  • Beschermen van de dakconstructie. Wanneer je last hebt van een lek is het goed dat dit zo snel mogelijk gerepareerd wordt om schade aan de dakconstructie te voorkomen. 
  • Je bent goedkoper uit. Een dakrenovatie is over het algemeen een stuk duurder dan een reparatie. Met een reparatie kun je dit dan ook voorkomen. 


Wat nou eigenlijk de beste keuze is? Dan ligt volledig aan de situatie. Wil je meer weten over de verschillen? Lees dan verder op dejongbv.nl