De top 10 schilder trends van België

schilder trends

Een muurtje schilderen kan iedereen, maar een uniek geheel creëren is vaak lastiger dan je denkt. Ben je op zoek naar inspiratie voor schilderwerken in je huis? Dan ben je hier op het juiste adres. 

Donkere kleuren

Donkere muren en donkere meubels, je ziet het steeds vaker. Toch durven weinig mensen het aan. En dit is zonde, want het kan juist voor heel veel sfeer zorgen! Vooral tijdens de wintermaanden zijn deze kleuren erg populair, maar ook tijdens de zomer kan het een leuke afwisseling zijn. Maar dan moet je het wel goed doen. Het is namelijk belangrijk dat je met donkere muren denkt aan het contrast. Misschien kun je de donkere muren combineren met een lichte vloer, of lichte meubels. 

Groen moet je doen

De kleur groen is ontzettend populair. En dan niet appeltjes of knal groen. Nee, de donkere kleur groen die je terugvindt in de natuur is dé trend van dit jaar. Door je muren deze kleur te schilderen kun je er namelijk voor zorgen dat je dat stukje natuur naar binnen haalt. Daarnaast geeft het ook ontzettend veel sfeer. 

Weet je niet zo goed wat je wilt? Vraag dan een schilder om tips! 

Wauw, donkerblauw 

Een andere populaire donkere kleur is donkerblauw. Het is niet alleen leuk om de muren of plafonds in je woning donkerblauw te schilderen, maar je kunt er ook voor kiezen om op een andere manier de kleur in je woning te krijgen, door middel van meubels bijvoorbeeld. Er zijn ontzettend veel kleuren die je hier mee kunt combineren. 

Contrast 

Het is hierboven ook al genoemd, maar spelen met contrast is een super leuke en effectieve manier om jouw woning een unieke sfeer te geven. En er zijn een aantal manieren waarop je deze contrasten kunt creëren. 

Spelen met kleurvlakken 

Één manier om contrast te maken is door middel van kleurvlakken. Wat dit betekent, is dat je niet een volledige muur schildert, maar dat je deze in deelt in meerdere vlakken. Door kleuren te kiezen die goed bij elkaar passen kun je naast contrast ook voor een geheel zorgen. 

Combineren met behang 

Ben je op zoek naar een unieke look voor jouw woning? Dan is behang misschien de oplossing voor jou. Je kunt namelijk kiezen uit heel veel verschillende kleuren en printjes. En wat nou zo leuk is aan behang? Je kunt het makkelijk combineren met een likje verf! 

Pas je interieur aan 

Het is hierboven ook al genoemd, maar een leuke manier om eenheid te creëren in jouw woning is door niet alleen naar het schilderwerk te kijken, maar ook naar het interieur. Misschien wil je de bank wel dezelfde kleur geven als de muren, of juist een hele andere tint. Dat is volledig aan jou! 

Schilderen in huis en schilderijen aan de muur 

Ben jij fan van schilderijen en kunst? Of vind je het gewoonweg leuk op bekende doeken aan de muur te hangen? Dan kun je heel makkelijk dit schilderij het middelpunt van de belangstelling maken! Hoe je dat doet? Je schildert de muur in een bijpassende kleur! 

Pastel tinten

Ben jij totaal niet van de donkere kleuren en wil jij het liefst alleen maar licht creëren? Dan is dat natuurlijk geen probleem. Pastel tinten blijven namelijk ook altijd hangen. De matte, lichte kleuren zorgen ervoor dat er veel ruimte gemaakt wordt in de woning en dat alles goed bij elkaar past. 

Mooie matte muren maken 

Glanzende muren en plafonds laten we in het verleden. Het is tijd voor een mooie matte kleur op de wand. Het is niet alleen een mooie manier van schilderen, maar ook nog eens heel handig! Een matte muurverf behoudt namelijk langer zijn kleur dan een glanzende. Zo hoef je minder vaak met een kwast aan het werk!