Waarom zou ik schuifpuien kopen in mijn huis?

Wil je meer licht in je huis? Heb je behoefte aan een grotere deuropening? Misschien is een schuifpui dan wel wat voor jou. Het zijn vaak gewoon een of twee glazen deuren die anders opengaan dan een gewone deur. Deze deuren worden vaak achter in het huis bij de tuin geplaatst. Mocht je zo’n tuindeur kopen, dan zijn daar genoeg voordelen aan, maar ook veel keuzes om te maken. Bedenk daarom van tevoren goed wat je wilt en of je daar ook de ruimte voor hebt. Een nieuwe achterdeur is leuk, maar ook veel werk.

Drie soorten schuifpuien van kunststof: de eerste twee schuifpuien

Een schuifpui kan van verschillende soorten materialen worden gemaakt. Een van deze materialen is kunststof. Voor een kunststoffen deur kan je kiezen uit drie soorten: de kiepschuifpui, de smartslide schuifpui en de hefschuifpui. Elk van deze verschillende deuren past weer beter in verschillende situaties, dus kijk goed welke bij jouw huis past.

De kiepschuifpui, zoals de naam al zegt, kan ook naar voren (buiten) kiepen. Zo kan je toch frisse lucht in je huis laten zonder dat de deur wagenwijd open hoeft. Wil je een tuindeur kopen die niet zo’n extraatje heeft als de kiepschuifpui, denk dan eens na over de smartslide schuifpui. Dit is een ‘gewone’ schuifpui die gewoon eenvoudig kan worden geopend om zo toegang te geven tot bijvoorbeeld je tuin.

De laatste optie

Als laatste is er nog de hefschuifpui. Ook deze deur werkt al een ‘normale’ schuifpui, maar deze heeft een kruk aan de binnenkant. Doordat de deur zichzelf ook omhoog heft, is het eenvoudig de deur te openen en te sluiten. Kinderen en ouderen kunnen op deze manier ook eenvoudig gebruik maken van de deur. Dus bij een tuindeur kopen kan je uit verschillende modellen kiezen.