Badkamerrenovatie, wat zijn de opties?

badkamerrenovatie

De badkamer is misschien wel het meest bezochte kamertje in huis. Door warmte en vocht kan de badkamer al snel verouderd lijken. Tegels en kranen die niet meer glimmen, sanitair met barsten of qua kleur en vorm niet meer voldoet aan uw wensen. Okaza zet de opties op een rijtje.

Voordat u de hele badkamer gaat slopen, kunt u badkamerrenovatie overwegen. Nieuwe tegels, een ander bad of douchecabine of renovatie van het badkamermeubel kunnen wonderen doen. Zet eerst uw wensen op een rijtje en ga dan aan de slag.

Wilt u allen een andere douche of moet er misschien ook een Turks stoombad komen? Door onderdelen te vervangen voorkomt u dat en weken lang bij de buren moet douchen plus dat badkamerrenovatie goedkoper is.

Sanitair vernieuwen

U heeft een prachtig huis gekocht maar de badkamer is jaren 70. Het sanitair vernieuwen is vaak het eerste wat bij u opkomt. Moderne vormgeving van sanitair en badkamermeubels geeft uw badkamer metten een nieuwe, frisse, schone uitstraling. Ook een andere douchecabine doet wonderen.

Badkamerrenovatie lijkt een hele klus maar wanneer dit zich beperkt tot sanitair vernieuwen, dan zijn de kosten te overzien. Bij de bouwmarkt kunt u voor weinig geld aan nieuwe wc-pot of wastafel komen. Wel zo fris om uw sanitair te vernieuwen, ook wanneer u van plan bent m uw huis juist te gaan verkopen.

Douche renoveren

Er zijn redenen genoeg te bedenken om de douche te renoveren. Dit deel van het huis wordt intensief gebruikt en zal daarom snel verouderen. Kalkaanslag kun je natuurlijk verwijderen, maar wanneer dit niet regelmatig is gebeurd kan aanslag en schimmel blijvend zijn.

Een inloop douche maken of een ligbad zijn vaak de wensen wanneer het gaat over douche renoveren. De bestaande douche is te klein, de douchekop geeft te weinig water of u wilt veel liever een douche met massagestralen rondom. Een waterbesparende douche die toch genoeg water levert, kan ook een wens zijn. Vaak is het plaatsen van een douchecabine een hele vooruitgang voor een douchebak. Kortom de douche renoveren kan veel, maar ook weinig voeten in aarde hebben.

Nieuwe badkamertegels

Een badkamerrenovatie begint bij nieuwe badkamertegels. De oude badkamer tegels zijn vergeeld en dof omdat ze na jarenlang douche water ten prooi zijn gevalleen aan kalk en vet. Nieuwe keramische tegels zijn voor de badkamer een uitkomst. Speciaal glazuur zorgt ervoor dat klak en vuil geen vat heeft op deze nieuwe badkamertegels. Dat scheelt u een hoop werk in de toekomst.

Nieuwe badkamertegels betekent niet per definitie dat de oude eruit gebroken moeten worden. Soms kunnen de tegels gewoon over de oude heen gezet worden. Dit hangt natuurlijk af van de kwaliteit van de onderlaag. Wanneer u kiest voor een ingewikkeld mozaïek patroon dan bent u duurder uit dan wanneer u kiest voor badkamertegels van de bouwmarkt.

Kleine badkamerrenovatie

Wanneer u geen budget heeft om de hele badkamer te renoveren, dan kunt u ook een kleine badkamerrenovatie overwegen. Wanneer u kranen en douchekop vervangt, heeft uw badkamer meteen een frisse uitstraling. Dof geworden kranen en barsten in het sanitair zijn niet goed schoon te houden. Begin uw kleine badkamerrenovatie dus met een par kleine ingrepen.

Nieuwe badkamertegels of een nieuw douche scherm zijn ook kleine maatregelen met een groots effect, net als een nieuw handdoekenrek of designradiator. Wanneer u de badkamertegels van vloer of wand vervangt, denk dan ook eens aan de mogelijkheid van vloerverwarming. Dat verhoogt het comfort van uw badkamer enorm.

Zelf doen of uitbesteden?

Wie zijn of har badkamer wil renoveren kan een aantal dingen best zelf doen. Zolang er geen leidingen om gelegd hoeven te worden kan een beetje handig iemand best zelf badkamertegels vervangen of een nieuwe wastafel plaatsten. Bij oudere douches en badkamers komt u altijd voor verrassingen te staan. Dit omdat verouderde leidingen gebruikt zijn en nieuwe aansluitingen niet blijken te passen. Houdt dit in gedachte wanneer u overweegt om zelf een kleine badkamer renovatie te gaan doen.

Kosten

Aan welke kosten u moet denken hangt uiteraard af van uw wensenlijstje. Goede kranen zijn duur. Thermostaatkranen nog duurder en een moderne stortdouche heeft natuurlijk een ander prijskaartje dan een doorsnee douchekop. Bij sanitair hangen de kosten eveneens af van kwaliteit en installatie. Arbeid is vaak de duurste factor en bij de bouwmarkt koopt u voordelig wastafels en badkuipen of douchecabines. Bedenk dat niet goed aangesloten wastafels of badkuipen een ramp zijn voor uw badkamer, uw huis en uw buren. Overweeg daarom beslist een vakman in te schakelen wanneer u twijfelt aan uw eigen handigheid.

Vrijblijvend contact

Wil u eens vrijblijvend contact opnemen met een badkamerspecialist, dan kan dat natuurlijk. All Bath is gespecialiseerd in badkamer renovatie. Het bedrijf informeert u uitgebreid over de verschillende opties zonder dat u ergens aan vastzit. Vraag via de bovenstaande link vrijblijvend een offerte aan bij de specialisten van All Bath.

Maak eerst een lijstje van uw wensen en noteer ook de afmetingen van uw huidige badkamer en installaties. Met deze informatie kunt u vrijblijvend een offerte opvragen bij verschillende aannemers of installateurs. Wees zo specifiek als mogelijk om vergissingen en teleurstellingen te voorkomen. Bovendien vergelijkt dat ook makkelijker dan wanneer u een totaalprijs opvraagt.