5 tips voor zelf goedkoop verhuizen

verhuis tips

Een verhuizing is een bijzondere levensgebeurtenis, je neemt afscheid van het verleden en zal ergens anders een nieuw leven opbouwen. Nederlanders verhuizen gemiddeld zeven keer in hun leven, uiteraard kan dat in jouw leven een compleet ander getal zijn. Met zoveel verplaatsingen wil je liever goedkoop verhuizen. Je kunt kiezen voor een goedkoop verhuisbedrijf, je kunt ook zelf goedkoop verhuizen. Voor beide opties zijn voordelen en nadelen te benoemen, op deze pagina geven we alvast vijf tips voor het zelf verhuizen van de inboedel.

1. Inpakken maar nog niet wegwezen

Je kunt alles op het laatste moment inpakken, maar het bespaart je veel frustratie als je dit over een langere termijn doet. Elke avond een paar dozen met spullen die je niet zo vaak nodig hebt. Wanneer de tijd van verhuizen dan is aangebroken hoef je alleen nog maar het meubilair te vervoeren en de grote apparatuur te verhuizen. Je kan deze laatste loodjes ook aan een goedkope verhuisservice overlaten, dan ben je snel klaar.

Goed om te weten: Als je echt haast hebt is je hele familie inschakelen de beste manier om ze daarna nooit meer te zien! Voorkom ruzies, als je haast hebt is goedkoop verhuisbedrijf een betere optie dan haastwerk.

2. Papier sparen

Spaar in de periode voor de verhuizing papier op, bijvoorbeeld van huis-aan-huis bladen. Daarmee kun je glaswerk veilig inpakken. Wikkel alle breekbare zaken zoals serviesgoed en lampen in kranten, niet zo netjes maar juist in proppen zodat de breekbare objecten de verhuizing kunnen doorstaan. In plaats van de theedoeken en vaatdoeken los in te pakken kun je die ook goed gebruiken om breekbare spullen mee in te pakken.

3. Duidelijke labels

Zet op de dozen duidelijk wat er inzit. Bijvoorbeeld GLAS en KLEDING maar ook kenmerken als ZWAAR voor dozen die onderaan moeten staan in de verhuiswagen. Je kunt ook gekleurde stickers gebruiken waardoor je in één oogopslag ziet wat de inhoud is. Je kunt dit zo ver doorvoeren als je wilt, codering met specifieke kamers zoals KEUKEN en SLAAPKAMER kan met uitpakken erg handig zijn.

Goed om te weten: Wanneer je gebruik maakt van een goedkope verhuisservice kun je ook vragen of ze dozen en ander inpakmateriaal verkopen of verhuren.

4. Goedkoop verhuislift huren

Je zult vaak meerdere etages moeten overbruggen tijdens het verhuizen, vaak in de oude woning eerst alles naar beneden en dan later in de nieuwe woning alles weer omhoog. Daarom is goedkoop een verhuislift huren een slimme investering, dat bespaart je veel tijd en waarschijnlijk ook pijn in je rug. Daarnaast heb je veel minder kans op schade aan grote apparaten en de muren van het huis.

5. Schakel een goedkope verhuisservice in

Je kunt veel zelf doen, toch kan een goedkoop verhuisbedrijf voordeel bieden. Je spaart er tijd mee uit die je elders kunt besteden, en je kunt er ook kosten mee besparen zoals het huren van verhuiswagens. Je kunt gebruik maken van een goedkope verhuisservice waarbij je zelf een deel van het werk uitvoert, en de echte verhuizing door een goedkoop verhuisbedrijf laat uitvoeren.

Goed om te weten: Het is altijd verstandig om vooraf een offerte aan te vragen bij een goedkope verhuisservice, zo kun je de voordelen van zelf goedkoop verhuizen of juist een goedkoop verhuisbedrijf inhuren naast elkaar leggen.