Groot bedrijf verhuizen met exceptioneel transport

transport

Bijzonder transport gaat vaak gepaard met grote laders, kisten en afwijkende omstandigheden. Bij de verhuizing van een bedrijf wil je dat alles goed geregeld wordt, daarom zul je werken met een transportbedrijf die niet alleen een ruime ervaring heeft, maar ook een breed scala aan diensten biedt met een duidelijke manier van communiceren. Naast exceptioneel transport zijn er ook specifieke diensten als exceptioneel transport, soms is een zeecontainer huren de juiste oplossing bij het verhuizen van een bedrijf. Op deze pagina kun je meer lezen over bijzonder vervoer bij bedrijfsverhuizingen.

Een bedrijf verhuist niet vaak, er zijn wel veel bedrijven die verhuizen. Het transportbedrijf kent alle uitdagingen en kan van de eerste doos inpakken tot het laatste onderdeel lossen hulp bieden.

Wat is exceptioneel transport?

Bij exceptioneel transport is er sprake van goederenvervoer waarbij de afmetingen of het gewicht niet voldoen aan de regels voor het standaard wegvervoer. Om dit soort bijzonder transport ten uitvoer te brengen zijn de juiste vergunningen of ontheffingen nodig. Bij een groot bedrijf verhuizen kan er sprake zijn van exceptioneel transport. Denk hierbij aan het vervoer van machines, werktuig, grote onderdelen en balken van beton. Er moet voldaan worden aan de AVET ofwel Algemene Voorwaarden voor Exceptioneel Transport. Hierbij wordt door het transportbedrijf rekening gehouden met zaken als laden, lossen, stuwen en het verzekeren van een vrije doorgang.

Bij exceptioneel transport zijn er strenge regels gesteld, ga niet onvoorbereid te werk en schakel tijdens de planning al een specialist in.

Groot bedrijf verhuizen

Bij bijzonder transport is het niet alleen van belang om de juiste apparatuur en vervoermiddelen te gebruiken, het is ook mogelijk dat er extra transportbegeleiding vereist is. Dan zullen er extra voertuigen meerijden om de verplaatsing op de juiste wijze uit te voeren. De kwaliteit van bijzonder transport in Nederland ligt zeer hoog, mede door het feit dat een transportbegeleider in het bezit moet zijn van een diploma. Bij het stilleggen van het verkeer en overtreden van de verkeersregels is dit van groot belang.

Te land, ter zee, en soms ook door de lucht. Het transportbedrijf denkt mee over de juiste aanpak, en de beste route.

Zeecontainer huren

Wanneer de bedrijfsverhuizing redelijkerwijs niet kan plaatsvinden over land kan een zeecontainer huren de meest geschikte oplossing zijn. In de wet zijn er reglementen voor de binnenvaart en de rijnvaart bepaald, ook zijn er zeven standaardvoorwaarden opgesteld. Per provincie kunnen er nog specifieke regels bestaan, bij een zeecontainer huren zal voor het gehele traject bepaald moeten worden welke vergunningen er nodig zijn.

 

Het is belangrijk om de complete route vooraf te bepalen en de juiste vergunningen aan te vragen. Bij vaarroutes spelen naast landelijke voorwaarden ook provinciale regels.

Een bedrijf verhuizen begint met een goed gesprek

In Nederland verhuizen jaarlijks tienduizenden bedrijven van locatie. Dit vergt een goede planning vooraf, niet alleen om kosten te besparen, maar ook om het proces in goede banen te leiden op basis van alle wettelijke regels en verplichtingen. Kies daarom voor een transportbedrijf die met je meedenkt en praktisch advies kan geven. Ga goed voorbereid te werk en kies voor de specialist op het gebied van bijzonder transport.