De beste aannemer voor de laagste prijs

Aannemer Besparen

Een verbouwing kan veel stressvolle momenten veroorzaken. Hierom doet u er goed aan om een aannemer in te schakelen. Deze specialist neemt niet alleen stress weg, maar verzekerd u tegelijkertijd van een kwalitatief goed resultaat.

Wat doet de aannemer precies?

Een aannemer is de specialist die u zoekt als u van plan bent om uw huis te renoveren of verbouwen. De soorten verbouwingen en renovaties kunnen erg uiteen lopen. Denk bijvoorbeeld aan een badkamerrenovatie, zolderverbouwing, of de aanleg van vloerverwarming in de woonkamer. De aannemer is verantwoordelijk voor de planning en het budget tijdens de verbouwing. Het budget mag zonder uw toestemming uiteraard nooit overschreden worden. Verder dient de aannemer de juiste vergunningen voor uw verbouwing te verkrijgen en zo alle wetten rondom verbouwingen te waarborgen. Ten slotte geeft de aannemer leiding aan de rest van het personeel. Hij is verantwoordelijk voor de inrichting van de werkplaats, de inkoop van het benodigde materiaal en de taakverdeling voor het personeel. Kortom: de aannemer is de specialist die verantwoordelijk is voor uw gehele verbouwing en zal alles in goede banen moeten leiden.

Hoe vindt u de beste aannemer?

Nu u weet wat de aannemer voor u kan betekenen, kunt u beginnen met de zoektocht naar de beste aannemer voor uw verbouwing. Allereerst is het belangrijk om uzelf goed te oriënteren. Zoek informatie van verschillende bouwbedrijven op het internet op. Vervolgens kunt u het onderstaande stappenplan volgen om de juiste aannemer uit te kiezen.

  1. Vraag offertes aan. Zo krijgt u een goed beeld van de totale kosten van uw verbouwing.
  2. Vergelijk offertes. Door offertes van verschillende aannemers met elkaar te vergelijken ziet u direct welke aannemer u de beste prijs biedt.
  3. Zoek recensies. Op het internet kunt u alle benodigde informatie over bouwbedrijven vinden om uw beeldvorming compleet te maken. Beoordelingen van andere consumenten bieden vaak de informatie die u zoekt om uw keuze op te baseren.
  4. Zorg dat het klikt. Kies vervolgens een top 3 en ga een gesprek met de aannemers aan. Kies geen aannemer waarmee u geen klik voelt. Zonder deze klik kan het verloop van een verbouwing namelijk minder soepel verlopen.
  5. Neem ten slotte de tijd. Controleer alles nog een laatste keer. Maak uw uiteindelijke keuze op basis van de beschikbare informatie en uw gevoel.

Hoe bespaart u op een aannemer?

Een verbouwing is vaak duur. Iedere euro die u kunt besparen is daarom mooi meegenomen. Voer bijvoorbeeld zelf puin af tijdens de verbouwing. Een aannemer brengt hiervoor namelijk gemiddeld € 350 in rekening. Vergelijk daarnaast materialen of meubels van verschillende merken. Het kwaliteitsverschil hiertussen is vaak minimaal. Zo kiest u zelf de prijs-kwaliteitsverhouding. Kies ten slotte voor een aannemer bij u uit de buurt. Zo bespaart u gemakkelijk tot wel € 40 op de voorrijkosten.

(Bron afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/370984088031998841/)