welke sierbestrating is geschikt voor mijn tuin?

sierbestrating kiezen

Uw tuin bestraten kan op verschillende manieren. De ‘gewone’ manier zoals een normale gemeentestoep, maar ook met natuursteen en sierbestrating. In deze categorie zijn vele mogelijkheden om uit te voeren, maar welke mogelijkheid past het beste bij uw woning en uw tuin?

Uitstraling

Voor u kunt beslissen welk soort bestrating u wilt, moet u beslissen welke soort uitstraling u wilt. Wilt u liever een romantische tuin? Of iets simpels en neutraals? Wilt u liever grote of kleine tegels? Wilt u bruine, zwarte, gekleurde of grijze tegels? Al deze dingen kunnen de uitstraling van uw tuin en uw woning veranderen. Het is maar waar u in geïnteresseerd bent. Indien u nog niet weet wat voor sfeer u wilt, is het aan te raden om inspiratie op te doen. Blader wat in magazines over hoe u uw tuin wilt decoreren, loop wat rond in uw woonplaats en bekijk de verschillende manieren van bestrating om u heen.

Onkruid

Onkruid verpest uw sierbestrating. Het is dan ook belangrijk dit goed te onderhouden. Graag raden wij u aan om een anti-worteldoek onderaan uw bestrating te plaatsen, zodat de wortels niet in de grond kunnen groeien. Ook een goede onkruidverdelger kan erg handig zijn en u veel werk besparen.

Zelf bestraten of laten bestraten?

Op zich kunt u een bestrating zelf leggen. In veel gevallen kunt u pakketjes bestrating kopen en bij deze pakketjes zit vaak een instructie bij hoe u de tegels precies moet neerleggen. Als u zelf uw eigen bestrating gaat leggen, raden wij u aan ongeveer 10 a 15% extra stenen aan te schaffen dan u eigenlijk nodig heeft. Dit komt aangezien niet alle pas gekochte stenen altijd even mooi zijn. Ook onderweg naar uw woning kunnen ze ten slotte beschadigen. Verder is er een kans dat u de stenen verkeerd snijdt en u de desbetreffende steen niet meer kunt gebruiken. Door een beetje extra te nemen, weet u zeker dat u genoeg stenen heeft. Als u dan wat overhoudt, kunt u dit doorverkopen aan andere mensen. Veel mensen zijn namelijk erg geïnteresseerd in restpartijen, aangezien dat vaak goedkoper is dan een volledige partij. Indien u niet zoveel moeite wilt doen om alles aan te leggen, kunt u er ook voor kiezen om een specialist in de hand te nemen. Hij of zij kan u ook beter adviseren over wat goed staat bij uw woning en tuin.

Bronvermelding: Bestrating-expres.nl – uw stratenmaker uit Amsterdam