Loodgieter: voordelen van CV ketel onderhoud

cv ketel onderhoud

Zo gewoon als het met auto’s is, zo ongewoon lijkt het te zijn om een CV ketel regelmatig te onderhouden. Veel mensen leven in de veronderstelling dat een CV ketel goed functioneert en geen onderhoud nodig heeft zolang er warm water uit de kraan komt en de radiatoren snel genoeg warm worden. Toch heeft het laten uitvoeren van onderhoud aan de CV ketel, bijvoorbeeld door een expert in Oostende, tal van voordelen. We zullen er hieronder enkele benoemen.

Bevordert de levensduur van de CV ketel

Allereerst bevordert het onderhouden van de CV ketel de levensduur daarvan. Wanneer er nauwelijks tot geen onderhoud aan de CV ketel wordt uitgevoerd, zullen sommige onderdelen van de CV ketel onnodig veel slijtage vertonen. Met het uitvoeren van onderhoud door een loodgieter zou die slijtage mogelijk al eerder voorkomen kunnen worden door bepaalde onderdelen te vervangen of de ketel anders af te stellen.

Meer comfort van dezelfde ketel

Een ander voordeel is dat dezelfde CV ketel meer comfort kan gaan leveren dan u gewend bent. De omstandigheden in de woning, zoals bijvoorbeeld de samenstelling van het gezin of de aanwezige apparaten in de woning, zullen van tijd tot tijd veranderen. Een CV ketel die is geïnstalleerd toen een gezin nog klein was, zal heel anders afgesteld moeten worden wanneer er vijf mensen in een woning wonen, er inmiddels een bad is bijgeplaatst en er vloerverwarming is aangelegd. De capaciteit van de ketel kan dan heel anders benut worden, waardoor dezelfde ketel meer comfort kan bieden. Het is dan verstandig om advies te vragen aan een loodgieter.

U weet waar u aan toe bent

Een derde voordeel is dat u weet waar u aan toe bent. Wanneer de CV ketel nooit wordt onderhouden, zal het niet snel opvallen dat de ketel misschien aan het eind van zijn Latijn is. Wanneer er van tijd tot tijd een loodgieter naar de ketel kijkt en deze opnieuw afstelt, zal het veel eerder duidelijk worden hoe lang een CV ketel nog mee kan gaan voordat deze vervangen dient te worden. Dat biedt wat meer rust in plaats van onzekerheid en biedt daarmee ook de gelegenheid om tijdig te sparen of geld opzij te zetten voor de aanschaf van een nieuwe CV ketel.

Onderhoud hoeft niet duur te zijn

Tenslotte hoeft geld zeker geen reden te zijn om onderhoud aan de CV ketel over te slaan. Uiteraard moet een loodgieter die de CV ketel onderhoudt betaald worden, maar vaak betaalt dat zich op de langere termijn al terug doordat de CV ketel langer mee gaat. Bovendien kan er bij de aanschaf van een CV ketel vaak een onderhoudscontract worden afgesloten waardoor de kosten voor het onderhoud relatief laag zijn. U hebt dan zelf geen omkijken meer naar het onderhoud; de loodgieter belt zelf op om een afspraak te maken.