Uw gevel renoveren en gebruik maken van de renovatiepremie

gevelrenovatie renovatiepremie

U wilt uw gevel laten renoveren en hoopt daarbij gebruik te kunnen maken van de renovatiepremie. Deze premies worden sinds 1 december uitgegeven in 4 verschillende categorieën waarbij voor iedere categorie geldt dat u minimaal €2500 aan facturen moet kunnen laten zien. Dit bedrag is overigens exclusief BTW. Alleen voor de laatste categorie is er een maximaal factuurbedrag vastgesteld. Er wordt bij categorie 4, technische installaties, dan ook alleen rekening gehouden met het maximumbedrag voor het berekenen van de premie. Deze maxima zijn:

  • Elektrische installatie: maximaal 3.750 euro
  • Sanitaire installatie: maximaal 3.750 euro
  • Centrale verwarming: maximaal 7.500 euro

Structurele elementen in de woning verbeteren

Om in aanmerking te komen voor de renovatiepremie zult u verbeteringen aan de structurele elementen van de woning moeten aanbrengen. Onder structurele elementen worden de muren en het pleisterwerk daarvan verstaan. Ingrepen om deze te verbeteren zijn bijvoorbeeld het aanbrengen van extra bepleistering of gevelbekleding waardoor de gevel beter beschermd is tegen de weersinvloeden of het aanbrengen van een coating waardoor vocht vanuit de grond de woning niet meer binnen kan komen.

Waarom kiezen voor gevelrenovatie?

Een gevelrenovatie kan een goede investering zijn omdat u daarmee niet alleen uw huis beter beschermd tegen weersinvloeden, met name vocht, maar ook omdat u met een gevelrenovatie de waarde van uw kunt laten toenemen. De renovatiepremie is van toepassing op huizen die minimaal 25 jaar oud zijn. Veel huizen zijn op die leeftijd nog in prima staat maar slijtage is iets waar iedere woning aan onderhevig is. Na verloop van tijd kunnen er scheuren ontstaan in de gevel waardoor water en vorst naar binnen kunnen dringen. Een renovatiebedrijf kan deze scheuren repareren, stenen vervangen of het voegwerk vernieuwen. Daarbij kan een muur geïmpregneerd worden waardoor deze een betere waterafstotende werking heeft.

Wat zijn de kosten voor het renoveren van uw gevel?

De kosten van een gevelrenovatie zijn afhankelijk van de precieze werkzaamheden die u laat verrichten. Zo kunnen er stenen ontbreken of los zitten. Het vervangen hiervan kost u ongeveer €10 per vierkante meter. Ongeveer dezelfde prijzen worden gehanteerd voor het vervangen van oud voegwerk. Moeten er dorpels of een latei vervangen worden dan wordt daarvoor ongeveer €30 per vierkante meter gerekend. Wilt u daarbij een muur ook nog laten impregneren om die zo beter waterafstotend te maken dan betaald u daar ongeveer €6,50 per vierkante meter voor.

Een specialist inschakelen

Bent u nieuwsgierig geworden naar de prijzen van gevelrenovatie? Vraag dan via Pvdv.be offertes aan voor de renovatie van uw gevel. Vul via de bovenstaande link het offerteformulier in en u ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende offertes.