Vergunningsvrije dakkapel plaatsen

vergunningsvrije dakkapel

Een dakkapel kan een goede investering zijn voor uw woning. Met een dakkapel kunt u meer loopruimte creëren in een zolder met schuin aflopend dak. Daarbij zorgt een dakkapel voor meer lichtinval wat uw woongenot kan vergroten. Een bijkomend voordeel van dit extra licht is dat u minder snel de verlichting hoeft in te schakelen en dit kan u weer een voordeel op de energierekening opleveren. Tot slot kan een dakkapel ook zorgen voor een hogere waarde van uw woning door de bovengenoemde voordelen. Voor veel type dakkapellen heeft u echter een vergunning nodig omdat u iets aan het aangezicht van de woning verandert. In het geval van een dakkapel aan de achtergevel van uw woning hoeft u meestal echter geen vergunning aan te vragen.

De nadelen van een dakkapel

Toch is een dakkapel niet alleen maar rozengeur en maneschijn, recent onderzoek van de universiteit van Utrecht heeft onlangs aangetoond dat het bouwen van een dakkapel nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Volgens de wethouder van Wonen, Paulus Jansen zorgen vergunningsvrije dakkapellen, die dus vooral op de achtergevel worden gebouwd, ervoor dat de temperatuur op achterterreinen kan oplopen en dat regenwater minder makkelijk en efficiënt kan weglopen. Om die reden pleit wethouder Jansen voor een groter, landelijk onderzoek om ervoor te zorgen dat er niet teveel vergunningsvrije dakkapellen worden gebouwd.

Wat kost een vergunningsvrije dakkapel

Dakkapellen bestaan in allerlei vormen en maten. U kunt kiezen voor een plat dak of voor een puntdak zodat uw dakkapel beter past bij de stijl van uw huis en gevel. Een vergunningsvrije dakkapel is echter altijd met een plat dak. Een standaard dakkapel heeft een afmeting van 1,50m hoog en 2,50m breed. De kosten voor een dergelijke dakkapel moet u rekenen op ongeveer €4000,-. Het scheelt behoorlijk om een dakkapel zonder vergunning te bouwen, aangezien een bouwvergunning voor een dakkapel u al gauw €400,- kost.

Advies van een specialist

Overweegt u een vergunningsvrije dakkapel en wilt u een exact prijzenoverzicht ontvangen? Vraag dan via de website van Jarino Dakkapellen diverse offertes aan bij specialisten bij u uit de regio. De offertes zijn geheel vrijblijvend en verplichten u nergens toe.