Een glasverzekering afsluiten, verstandig of weggegooid geld?

glasverzekering verstandig of weggegooid geld

Het is vervelend maar het kan altijd gebeuren dat er een keer een raam sneuvelt. Dat hoeft niet eens door een inbraakpoging te zijn. Een voetballend kind op straat kan ook wel eens mis schieten en dan uw ruit per ongeluk kapot maken. Geen leuke situatie maar het kan voor komen. En glas is vaak niet standaard meeverzekerd in uw inboedelverzekering. Heeft het dan zin om een extra glasverzekering af te sluiten?

Wat doet een glasverzekering?

Met een glasverzekering bent u verzekerd voor wat ruitbreuk wordt genoemd. Hieronder worden glasplaten verstaan die gericht zijn op het doorlaten van licht. Andere inwendige ruiten of ramen in uw woning zijn hier dus niet voor meeverzekerd. Onder de glasverzekering is dan ook alles meeverzekerd dat wordt veroorzaakt door oorzaken die buitenshuis liggen, met als uitzonderingen de schade die een ruit op kan lopen als gevolg van storm, inbraak, bij brand of bij een verbouwing. Deze zaken zijn in andere verzekeringen als een inboedel- of inbraakverzekering gedekt.

Het afsluiten van een glasverzekering

Het afsluiten van een glasverzekering kan op een aantal manieren. Allereerst kunt u de verzekering afsluiten als aanvulling op een inboedelverzekering of een opstalverzekering. U kunt deze verzekering ook apart en losstaand afsluiten. Voor veel mensen is het makkelijker om voor de eerste optie te kiezen aangezien u dan al uw verzekeringen bij een verzekeraar kunt onderbrengen.

Het maakt overigens niet uit of u een verzekering afsluit op een huurwoning of een koopwoning. Bij een huurwoning echter, wordt de glasverzekering vaak al als aanvulling op de opstalverzekering genomen door de verhuurder en is het dus niet nodig om deze nog apart af te sluiten.

Glasschade melden

Heeft u geen glasverzekering maar wel dringend behoefte aan hulp? Neem dan contact op met Moerstee Glas. De glashandel heeft zijn hoofdkantoor in Antwerpen, maar is in heel Vlaanderen actief. De glazenmaker werkt vanaf diverse locaties en is zodoende altijd bij u in de buurt actief. Heeft u wel een glasverzekering? Doe dan eerst navraag bij uw verzekeraar.