60 miljoen subsidie voor isolatie eigen huizen

subsidie isolatie 2016

Je hebt een huis gekocht en bent nu druk bezig met klussen. Of je woont al jaren in je woning en denkt erover om te gaan verbouwen. Dan zou je er eens over na kunnen denken om extra isolerende maatregelen toe te passen in je huis. Niet alleen levert dit een besparing in het energieverbruik op waardoor de rekening daalt, maar vanaf 15 september 2016 kun je hier nu ook subsidie voor aanvragen. In oktober start de overheid dan ook met een driejarige campagne over energiebesparing om mensen bewust te maken over het bestaan van deze subsidie en de voorwaarden daarvan. Bent u woonachtig in Nederland? Dan zijn er andere subsidieregelingen van toepassing.

Voorwaarden voor subsidie

Om voor de subsidie op energiebesparende maatregelen in aanmerking te komen gelden een aantal voorwaarden en aanvullende maatregelen. Allereerst kan de subsidie alleen worden verstrekt wanneer je minstens twee soorten isolatie laat aanbrengen in de woning. Hieronder vallen de isolatie van het dak en de gevel, isolatie van de vloer of een spouwmuurisolatie, en het inbrengen van HR-glas in de ramen. Daarbij kan er nog extra subsidie worden aangevraagd voor zogenoemde aanvullende maatregelen zoals het aanbrengen van een ventilatiesysteem, isolerende deuren, warmteterugwinning, nieuwe kozijnen, driedubbel glas. Wanneer je de woning volledig laat isoleren kun je dus nog een aanvullende vergoeding krijgen. Voor het ontvangen van de subsidie is een aanvullende voorwaarde dat je wel woonachtig bent in het huis dat je laat isoleren.

De subsidie

Wanneer je als huiseigenaar in aanmerking komt voor de subsidie, dan bedraagt dit ongeveer 20% van de totale isolatiekosten. Deze subsidie geldt ook voor mensen die een appartement hebben gekocht. Zij kunnen de subsidie dan aanvragen via de vereniging van eigenaren van het appartementencomplex. De VvE kan bovendien subsidie ontvangen voor advies over energieverbruik en het maken van een duurzaam onderhoudsplan en de begeleiding daarbij. Voldoe je ook nog eens aan de voorwaarden van de aanvullende maatregelen dan kan de subsidie daarvoor oplopen tot € 4000. Bij een appartementencomplex geldt deze subsidie per appartement.

Overige subsidie en lening

De subsidie kan een mooie meevaller zijn voor mensen die van plan zijn om aanpassingen aan hun woning te laten uitvoeren. Ondanks deze subsidie kan een dergelijke ingreep aan je woning nog steeds behoorlijk prijzig zijn. Daarom is het ook mogelijk om een lening af te sluiten om deze maatregelen te kunnen financieren. Deze lening is te combineren met de subsidie en er is ook nog aanvullende subsidie mogelijk voor de aanschaf van pelletkachels, zonneboilers of een biomassaketel.

Een offerte aanvragen voor isolatie

Heeft u het voornemen om uw pand te isoleren en wilt u gebruik maken van de subsidiemogelijkheden? Een isolatiefirma zoekt voor u uit hoeveel subsidie u kunt ontvangen en wat de exacte prijzen en terugverdientijden van isolatie zijn. Via Wtisolatie.be uit Antwerpen komt u direct in contact met een isolatie specialist. Vraag vrijblijvend een offerte aan en u ontvangt op korte termijn diverse aantrekkelijke prijsvoorstellen.