Verhuizen zonder zorgen (tips)

verhuis tips

Een verhuizing hoeft geen stress op te leveren

Een verhuizing staat bij veel mensen bovenaan in de lijst van stress momenten. U verhuist immers van de ene woonomgeving naar de andere en uw hele interieur moet u meenemen. Dat is iets wat u niet in de koude kleren gaat zitten, maar er is een methode om te zorgen dat een verhuizing u minder stress bezorgt. We geven u daarom graag wat tips.

Schakel hulptroepen in

U kunt natuurlijk zo’n verhuizing helemaal alleen proberen te volbrengen, maar wanneer het mogelijk is om familie of vrienden in te schakelen is dit zeker een goed idee. U kunt er heel eenvoudig een gezellig project van maken waarbij naast het elkaar helpen ook de onderlinge gezelligheid een grote rol kan spelen. Daarnaast zal u nog versteld staan van de hulpvaardigheid van anderen. Ook kan het zomaar zijn dat uw vrienden of familie talenten hebben voor bijvoorbeeld klussen of inpakken waar u niets van wist.

Bereid u goed voor

Natuurlijk is het heel verleidelijk om tot de laatste dag te wachten met het inpakken van uw huisraad. Het is echter een echte aanrader om hier op tijd mee te beginnen. Vraag om u heen of mensen nog verhuisdozen hebben staan die u mag gebruiken. Verhuisdozen zijn altijd extra stevig en ze bieden ruimte om aantekeningen op te maken waar u ze later in uw huis wil hebben. Het is wel zo prettig wanneer uw verhuisdozen straks immers al in de juiste ruimte staan. U stopt natuurlijk niet alle spullen willekeurig in dozen; de spullen die u op de dag van aankomst gelijk weer nodig hebt houdt u natuurlijk apart.

Een verhuiswagen huren of toch niet

Wanneer u gaat verhuizen zal u moeten kijken naar de hoeveelheid spullen die u mee moet nemen. Wanneer u naar uw eerste huis gaat zal u nog niet veel spullen met u mee hoeven te nemen. Als u echter met uw gezin verhuist is dat al aanzienlijk meer geworden. U zult dan moeten kijken of u dit gaat redden met een normale auto en/of busje, of dat u een verhuiswagen zal moeten huren. Die verhuiswagen hoeft u niet per definitie te huren in combinatie met een verhuisfirma; u kunt hem ook zelf (laten) rijden.

Een verhuisfirma

Wanneer u helemaal geen zin hebt in al dit gedoe wat zojuist is beschreven, en u vooral gemak wil hebben tijdens uw verhuizing, dan kunt u het best een verhuisfirma inschakelen. Neem eens een kijkje op de website van Dirkvervaet.be indien u een erkende verhuizer zoekt. U zult zich verstelt doen staan over de scherpe prijzen. Vervaet pakt uw spullen in met de grootste zorg, bovendien zorgen ze ervoor dat alle verhuisdozen en meubels veilig in uw nieuwe huis aankomen. Dat kost wat, maar het scheelt u een heleboel zorgen.