Dakwerken renovatiepremie

dakwerken renovatiepremie

De renovatiepremie is een tegemoetkoming die kunt aanvragen als u uw woning wilt laten renoveren. Aanvragen voor deze premie worden verdeeld in 4 categorieën, de structurele elementen van de woning, het dak, het buitenschrijnwerk en de technische installaties. Met name en renovatie aan het dak kan een flinke investering zijn en daarbij kan een subsidie de helpende hand bieden. Om in aanmerking te komen voor een subsidie moet uw woning wel minimaal 25 jaar oud zijn. Daarbij moeten de factuurbedragen voor de renovatie minimaal €2500 bedragen. Voor de renovatie van uw dak worden geen maximumbedragen gehanteerd.

Welke werkzaamheden komen in aanmerking voor subsidie?

Bij het renoveren van uw dak zijn er verschillende werkzaamheden die onder de noemer ‘renovatie’ geplaatst kunnen worden. Voorbeelden van renovatiewerkzaamheden zijn:

  • Het volledig of gedeeltelijk vernieuwen van het dak
  • Het afbreken en vervangen van bestaande dakstructuren
  • Het impregneren van het dak ter bescherming tegen beestjes en schimmels
  • Waterdicht maken van de dakbedekking
  • Het aanbrengen of vernieuwen van dakramen, dakkapellen, koepels en schouwen

Voor al deze bovengenoemde werkzaamheden kunt u, mits uw woning aan de andere voorwaarden voldoet, een subsidie aanvragen. Wilt u een exact overzicht ontvangen van de kosten en de premie die u kunt ontvangen? Laat dan een dakdekker een offerte opstellen. Neem hiervoor eens een kijkje op de website van FRCE dakwerken en vochtbestrijding.

Waarom is onderhoud aan uw dak belangrijk?

Het dak is het gedeelte van uw huis dat het meeste te verduren krijgt van de weersomstandigheden. Of dat nu wind, water, sneeuw of ijs, of juist extreme hitte is, het dak van uw huis zal er allemaal tegen moeten kunnen. Wanneer uw dak niet goed wordt onderhouden dan loopt u de kans dat er scheuren of andere gebreken in de dakbedekking gaan optreden met alle gevolgen van dien. Wanneer de dakpannen bijvoorbeeld niet goed meer aansluiten kan er water blijven liggen en wanneer dit water op koude dagen bevriest kan er een scheur of een gat ontstaan waardoor water binnen kan komen en lekkages kan veroorzaken.

Wat valt er niet onder de regeling?

Niet alle vormen van een dakrenovatie vallen onder de regeling van de renovatiepremie. Deze typen dakbedekking vallen namelijk onder de categorie zelf aangebrachte voorzieningen en deze zullen om die reden in geen geval vergoed worden.